Sander Jonker (Samen Stichtse Vecht) kandidaat-Kamerlid Code Oranje

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Sander Jonker, commissielid voor Samen Stichtse Vecht in de gelijknamige gemeente, is kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje. In de kieskring Utrecht staat Jonker op plek 11 van de kieslijst.
 
Jonker is daarmee het gezicht van de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos, die de laatste weken volgens peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, in de gemeente Stichtse Vecht en Utrecht. Jonker is een gedreven ICT ondernemer met hart voor de mensen en juist voor díe mensen die een steuntje in de rug nodig hebben.
 
Ombudspolitiek dichtbij huis,
“En dat is harder nodig dan ooit. De menselijke maat is helemaal zoek en de democratie is blijven hangen in de vorige eeuw, waarbij de kiezer eens in de vier jaar naar de stembus mag en verder zijn mond moet houden. Het wordt hoog tijd dat het bewonersbelang weer boven het politieke belang staat; het gaat om de mensen”, zegt Jonker die in Code Oranje een beweging ziet, die dat geluid in de Tweede Kamer wil laten klinken. “Het enorme woningentekort, de forse bezuinigingen op mantelzorg, jeugdzorg en lokale voorzieningen in de wijken, windmolens en zonnevelden die in onze achtertuinen verschijnen en het feit dat we worden opgeslokt door Amsterdam en Utrecht, zijn zomaar een paar problemen die we in Stichtse Vecht keihard voelen en waar slecht landelijk beleid verantwoordelijk voor is. Daarom hebben we als bewoners niet alleen lokaal meer zeggenschap nodig, ook een directe lijn naar het Binnenhof is bittere noodzaak”, zegt Jonker.
 
De Mos blij
Lijsttrekker Richard de Mos beaamt dat en is dan ook blij met de steun uit Stichtse Vecht. “Het is belangrijk dat we als lokale politici de handen ineen slaan voor een stevig geluid in de Tweede Kamer. Gemeenten lopen tegen grenzen aan. Ze komen jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort. Door wanbeleid van het Rijk wordt er beknibbeld op jeugd- en ouderenzorg, hebben we een tekort aan agenten, zorgpersoneel en leraren. Overal verdwijnen buslijnen en politiebureaus worden gesloten. Bovendien leggen de gemeenten hun tekorten bij burgers neer door lokale lasten fors te verhogen. Tijd dus voor een geluid in de Kamer dat ervoor zorgt dat er meer geld naar de eigen gemeenten gaat, in plaats van naar Brussel”, aldus De Mos.
Woonfraude in Utrecht en omgeving

In onderstaande video gaan Sander Jonker en Peter Plasman met elkaar in gesprek over het thema Woonfraude.