Wim van Overveld is de nieuwe ambassadeur ouderenzorg, pensioenen en voedselbank

Leestijd: 2 minuten -

Ik ben Wim van Overveld, geboren en getogen in Oudenbosch in 1949. Na mijn studie als Neerlandicus doceerde ik in Tilburg op een middelbare school bijna 40 jaar Nederlands. In die periode trouwde ik, vestigde me in Oudenbosch en kregen we vier kinderen, die inmiddels allemaal getrouwd zijn en voor zes kleinkinderen hebben gezorgd. Vanuit allerlei activiteiten in en buiten het verenigingsleven belandde ik in de lokale politiek en werd in 1986 raadslid en in 1987 wethouder in Oudenbosch. Ik verving een burgemeesterloze periode de burgemeester. In 1994 belandde ik in de oppositie tot 2002. Toen was er na herindeling opnieuw het wethouderschap, nu in Halderberge. In 2006 eindigde dit na verkiezingen en ik werd in 2008 wethouder in Roosendaal. Aan het eind van die periode was ik betrokken bij de voorbereiding tot oprichting van een nieuwe partij: 50Plus. Grondslag was voor een deel de erfenis van Pim Fortuyn. Voor 50Plus was ik 8 jaar lid van Provinciale Staten van Brabant. Door het gerommel binnen de partij dat maar niet ophield stopte ik met het lidmaatschap.

In 2019 was ik lijsttrekker voor de statenverkiezingen voor Ouderenappel Hart voor Brabant.

Hierna sloot ik me aan bij Code Oranje. Mijn drijfveer is altijd geweest, dat politiek zoveel mogelijk bedreven moet worden dichtbij de kiezer. Vandaar steeds mijn keuze voor lokale partijen. De gedachten hierover lopen bij 50Plus en Code Oranje wel parallel.

Thans ben ik nog wel bestuurlijk actief bij de vereniging voor Voedselbanken in Nederland als voorzitter van district Brabant/Zeeland, ben ik  40 jaar voorzitter van een turnvereniging en adviseur van de OR van stichting De Kringloper in West-Brabant.

Wim biedt lokale  partijen (powered by Code Oranje) ondersteuning op de onderwerpen ouderenzorg, pensioenen en de voedselbank.