Horecaondernemer Geert Bosman Ambassadeur Code Oranje

BosmanThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Horecaondernemer Geert Bosman, een speler in de Friese horeca, wordt Ambassadeur Horeca bij Code Oranje.

De vernieuwingsbeweging van Richard de Mos doet in maart mee aan de Tweede Kamerverkiezingen en is volgens diverse peilingen kansrijk voor een aantal Kamerzetels. Eerder werd Khalid Oubaha, een andere grote speler in de zwaar getroffen sector, al Ambassadeur. Samen met Code Oranje lanceerde hij een Marshallplan om de opgegeven horeca te redden.

Bosman, die ook lid is van de Toerisme Alliantie Friesland, onderschrijft de Code Oranje speerpunten aangaande de grondwet en de democratie.
“Die worden nu met handen en voeten getreden”, zegt Bosman. Hij doelt daarmee op coronamaatregelen, met als triest dieptepunt het doordrukken van de avondklokwet. “Bij Code Oranje wil men ‘de stem van het volk’ meer invloed geven. Nu geef je iemand met je stem een volmacht voor vier jaar, die volgend jaar over iets gaat beslissen wat dan actueel is. Maar waar jij heel anders over denkt dan degene die jij je stem hebt gegeven. Dat moet anders.”
 
Als horeca-ondernemer is hij dan ook blij dat Code Oranje een pro-horeca-beweging is. “En dat is hard nodig. Nederland zit in een enorme coronakramp, met onherstelbare sociaal-economische schade”, aldus Bosman, die zijn netwerk oproept en zal mobiliseren om op Code Oranje te stemmen.
 
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met de steun vanuit Friesland. Op zijn beurt zal hij knokken voor opgegeven horecasector: “Het kabinet steekt al maanden geen poot uit naar de horeca, een sector die aan alle kanten is besodemieterd. Het kabinet heeft beloftes geschonden om 90 procent van het salaris van medewerkers te betalen. Het gaat het in werkelijkheid slechts om 65 procent.”