Code Oranje en horecatycoon Khalid Oubaha presenteren: ‘Marshallplan voor horeca’

marshallThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Vanavond hebben horecatycoon Khalid Oubaha en Code Oranje, de partij waarmee politicus Richard de Mos dit jaar wil meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen, een ‘Marshallplan voor de horeca’ gepresenteerd. 

Oubaha heeft meer dan twintig horecazaken in Arnhem, Nijmegen en Enschede en haalde afgelopen maanden menig krant en talkshow waarin hij zijn verontwaardiging uitsprak over het gebrek aan goede financiële compensatie, maar ook over de in zijn ogen onterechte sluiting van de horeca tijdens de coronacrisis.

‘Elke vorm van toekomstperspectief ontbreekt’

,,Bij elke persconferentie over het coronabeleid ontbreekt elke vorm van toekomstperspectief’’, zegt Oubaha. ,,Waarom wordt er niet gestart met onderzoeken hoe de horeca weer veilig open kan? Daarnaast vallen de steunpakketten veel lager uit dan het kabinet beloofde.’’

Code Oranje noemt als speerpunt dat de door corona zwaarst getroffen sectoren ruimhartig gecompenseerd moeten worden en komt dus met een Marshallplan voor de horeca.

‘Ministerie voor mkb en horeca’
Het plan van de politieke partij bestaat uit tien standpunten. Zo wil Code Oranje een ‘ministerie voor mkb en horeca’ en een ‘reddingsplan mkb voor na de coronacrisis’ in het leven roepen, dat onder meer moet bestaan uit het renteloos aflossen van belastingschulden binnen tien jaar. Ook wil de partij de ‘oneerlijke concurrentie’ voor de hotelsector tegengaan – als voorbeeld noemt de partij Airbnb – en ageert ze tegen het jaarlijks opnieuw aanvragen van terrasvergunningen.

Lees hier het Marshallplan