Code Oranje: Ook in andere steden het heropenen van restaurants testen

marshallThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Utrecht wil als proef drie horecabedrijven heropenen. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een met ook een bar en een fastfoodrestaurant. Hiermee wil de stad testen onder welke voorwaarden de horeca coronaveilig weer open kan.  

De test is een initiatief van de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Het college van burgemeester en wethouders ondersteunt het experiment van harte. Dit is een van de “lichtpuntjes” die het stadsbestuur de inwoners in het vooruitzicht wil stellen. (1)

“Soortgelijke initiatieven willen wij met gezwinde spoed ook in andere steden zien. Er wordt veel te weinig gebruik gemaakt van kennis, kunde en initiatieven vanuit ondernemers”, aldus Richard de Mos en Mick de Vlieger. De kandidaat-Kamerleden van Code Oranje roepen stadsbesturen op om werk te maken van het perspectief bieden aan ondernemers in nood.

Marshallplan
Code Oranje pleit voor het schrappen van het lockdown beleid: “Dit kabinet sloopt ons sociaal-economische leven, met onherstelbare schade. Met een lock-in moeten we kwetsbare mensen beschermen tegen Corona, maar laten we voor ieders welbevinden en voor het redden van onze economie onze samenleving weer op gang brengen”, aldus De Mos en De Vlieger, die onlangs samen met horecatycoon Khalid Oubaha in café Luden op het Plein een Marshallplan voor de zwaar getroffen horeca presenteerde.

Het plan van de politieke partij bestaat uit tien standpunten. Zo wil Code Oranje een ‘ministerie voor mkb en horeca’ en een ‘reddingsplan mkb voor na de coronacrisis’ in het leven roepen, dat onder meer moet bestaan uit het renteloos aflossen van belastingschulden binnen tien jaar. (2)

(1) https://www.ad.nl/utrecht/utrecht-wil-het-heropenen-van-restaurants-testen-sneltest-vooraf-en-mondkapje-op-br~a8ee7b0d/

(2) https://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/gelderse-horecatycoon-khalid-oubaha-ambassadeur-van-partij-richard-de-mos-marshallplan-voor-horeca~aacae8f1/