Code Oranje kandidaat Tanya Hoogwerf steunt noodlijdend Blijdorp

tanya hoogwerf blijdorpThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Ruim 100 kilo vis uit Scheveningen voor de dierentuin

Naast mensen, bedrijven en cultuurinstellingen, lijden Dierentuinen in Nederland zwaar onder de coronacrisis. Er kwamen in 2020 honderdduizenden bezoekers minder over de vloer dan begroot, wat heeft geleid tot miljoenen aan omzetverlies. De precaire situatie van de dierentuinen, zoals bij Blijdorp en Artis, zou kunnen leiden tot het wegdoen van dieren om het hoofd boven water te houden of erger, het horrorscenario van sluiting. Zo ook Blijdorp. Nadat Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos grote supermarktketens had opgeroepen om noodlijdende dierentuinen te steunen, deed nu kandidaat-Kamerlid Tanya Hoogwerf een duit in het zakje. Zij stak diergaarde Blijdorp een hart onder de riem.

Met dik 100 kg vis bracht Tanya Hoogwerf een bezoek aan de Rotterdamse Zoo
“Uit eerdere mediaberichten bleek onder andere Blijdorp als stichting zonder winstoogmerk te lijden onder de coronamaatregelen. Met een enorme post aan vaste lasten en nauwelijks steun uit de landelijke overheid wordt het moeilijk. Deze lasten bedragen al 1,5 miljoen euro per maand en dan is het moeilijk rondkomen als er geen bezoekers komen en de overheid bedragen geeft die slechts een druppel op de gloeiende plaat blijken te zijn”, aldus Hoogwerf, die hoogstperoonslijk polshoogte ging nemen en daarbij met ruim 100 kilo vis recht deed aan de Rotterdamse uitspraak ‘niet lullen, maar poetsen’.

Haagse ondersteuning
Het Rotterdamse raadslid kreeg daarbij steun vanuit Den Haag en Scheveningen. De vishandelaren Den Heijer en Lobo doneerden de vis. Leo Dommanschet en Lorraine Groeneveld, partijleden van Hart voor Den Haag / Groep de Mos, zorgden voor het transport. Wil jij ook Diergaarde Blijdorp helpen? Dat kan hier!

Blijdorp