Richard de Mos gepresenteerd als lijsttrekker Code Oranje

Richard de MosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Richard de Mos gepresenteerd als lijsttrekker Code Oranje 

Peter Plasman running mate; peiling De Hond 3 zetels 

Het Haagse raadslid Richard de Mos en strafrechtadvocaat Peter Plasman zijn gepresenteerd als lijsttrekker en running mate voor de vernieuwingsbeweging Code Oranje, die in maart 2021 zal deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen. Burgers krijgen een belangrijke invloed op de standpunten van de beweging. Code Oranje hanteert een politieke Agenda die van onderop is opgesteld, op basis van talloze straatinterviews, online peilingen, agenda’s van lokale partijen en de inzichten vanuit de netwerken van de kandidaten op de kieslijst. Zo bouwen we continu aan een Agenda van, voor en met de inwoners van ons land.

“Wij bepleiten oplossingsgerichte Ombudspolitiek, voorbij het traditionele links-rechts-denken”, aldus lijsttrekker Richard de Mos, die zich met Code Oranje wil gaan richten op de democratische vernieuwing en het bedrijven van Ombudspolitiek. “Het wordt tijd dat er eindelijk eens met de inwoners van Nederland wordt gepraat, in plaats van over hen. Het bindend referendum is hierbij het ultieme middel. Dit najaar presenteert Code Oranje haar Agenda, waarin de overige speerpunten van de beweging staan”. 

In een startpeiling van Maurice De Hond kwam Code Oranje uit op drie kamerzetels, met een potentieel van 19 zetels. De Kamerverkiezingen zijn op 17 maart 2021