Lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Schiedam

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De Mos: “Schandalig dat de Staatsliedenbuurt geen Rijkssteun krijgt!”

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht vandaag op uitnodiging van de lokale partij SLV de Staatsliedenbuurt in Schiedam. De vernieuwingsbeweging, die volgens diverse peilingen kansrijk is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, kwam met eigen ogen aanschouwen waarom extra investeringen vanuit het Rijk broodnodig zijn.

“De bewoners hebben te maken met vocht- en of schimmelwoningen. Door het uitblijven van financiële bijdragen vanuit het Rijk worden deze huizen nog niet opgeknapt. Enorm slecht voor de gezondheid. Schandalig dat Rijk en gemeenten buurten als de Staatsliedenbuurt laten afglijden tot wijken waar zich sociale rampen voltrekken”, aldus De Mos, die met Code Oranje de Kamer in wil om de directe leefomgeving van mensen te verbeteren. “De politiek moet veel meer gericht zijn op het versterken van regio en gemeenten. Landelijk verkeerd genomen beslissingen zorgen voor lokale pijn. Het uitblijven van Rijksondersteuning voor zwakke en vergeten wijken is daarvan slechts een voorbeeld. Andere voorbeelden zijn onder andere; het sluiten van bejaardencentra, politiebureaus en ziekenhuizen. Het tekort aan leraren, zorgpersoneel en agenten.  En het compleet kapot bezuinigen van de zorg.”

De Staatsliedenbuurt verpaupert en verloedert. De schimmel tiert welig in menig huis, waar bovendien sommige gaskachels ook koolmonoxide uitstoten.

“Als ik in de Kamer kom ga ik buffelen voor zulke wijken”, aldus De Mos, die blij is met de samenwerking met Eddy Silva van SLV. “De lokale partijen zijn voor Code Oranje de oren en ogen. Zij bepalen de agenda van onderop en stellen de menselijke maat weer centraal.”