Code Oranje en KNKF willen lans breken voor gesloten sportvoorzieningen

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -
De Mos: “Sport is juist een middel om gezond te blijven!”
 
Code Oranje wil dat alle sportvoorzieningen direct hun deuren weer mogen openen. De vernieuwingsbeweging wordt daarbij ondersteund door Ricardo Seffelaar, directeur bij Creative Sportsgroup en bondsdirecteur bij de Koninklijke Nederlandse Krachtsport en Fitnessbond (KNKF).
“Mentale en fysieke gezondheid, in combinatie met gezonde voeding is de basis voor een sterker en gezond immuunsysteem”, stellen De Mos en Seffelaar, die het onbegrijpelijk vinden dat er 200 miljoen euro beschikbaar komt om activiteiten te organiseren om in beweging te blijven en gezond te leven. Maar dat sportvoorzieningen nog steeds gesloten zijn en dat terwijl de meeste clubs het prima voor elkaar hebben.
 
“Toen de clubs nog open waren, was “het aantal geregistreerde besmettingen laag. Van een brandhaard van coronabesmettingen is bij sportverenigingen nooit sprake geweest”, stellen De Mos en Seffelaar, die het Kabinet oproepen om sportbedrijven subiet te openen. “Laat ze bijdragen aan de gezondheid van onze bevolking.”