Code Oranje wil mobiele stembureaus in straten waar stempassen niet zijn geleverd

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -
Richard de Mos en Tanya Hoogwerf eisen passende maatregelen bij oplossen problemen stempassen Rotterdam 
 

Uit heel Rotterdam bereiken ons geluiden over complete straten of zelfs buurten, waar geen stempas geleverd zou zijn. De gemeente geeft aan zo snel mogelijk alsnog een vervangende stempas te zullen versturen, met nog net geen excuses voor de overlast. Hoe de gemeente denkt het probleem met een overbelast PostNL nu wel te kunnen omzeilen is ons een raadsel.

 

“Wat Code Oranje betreft is er een situatie gecreëerd, waarbij het in een toch al lastige verkiezingstijd voor diverse Rotterdammers nog complexer of zelfs onmogelijk is geworden om hun stem uit te gaan brengen.

In een stad als Rotterdam met een al dramatisch laag opkomstpercentage en een grote groep kiezers, die al tijden het vertrouwen in een vertegenwoordigend bestuur verloren lijkt te zijn is het wat ons betreft zaak om stemmen zo makkelijk mogelijk te maken en laagdrempelig te faciliteren”, aldus de kandidaat-Kamerleden Richard de Mos en Tanya Hoogwerf, die ervoor pleiten om in de straten waar geen stempassen zijn bezorgd mobiele stembureaus met vervangende passen te faciliteren of mobiele locaties waar bewoners alsnog hun stempas op kunnen halen.