Code Oranje: “50Plus heeft ouderen verraden en pensioenen opgegeven!”

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
De Mos: “Mevrouw Den Haan blijft angstvallig op stok en weigert debat
 
“50Plus haalt de laatste jaren helaas vaker het nieuws met intern gekonkel dan met goede voorstellen waar onze ouderen mee geholpen zijn”, zegt Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos. Vandaag is weer naar buiten gekomen dat lijsttrekker Den Haan, de nummer 3 van de partij Ellen Verkoelen die het niet eens is met de pensioenkoers, oproept om op te stappen. “Het is echt een schande dat 50Plus het ouderenbelang heeft verkwanseld door intern gekonkel. En als we deze partij de mogelijkheid bieden om dat beeld te herstellen met een debat, blijft mevrouw Den Haan angstvallig op stok”, zegt De Mos die erop wijst dat er meer dan genoeg is om voor te knokken. “Code Oranje wil bijvoorbeeld de terugkeer van de bejaardentehuizen in de wijken, net als 72% van de Nederlanders. Hoe staat 50Plus daarin?”, zegt De Mos die ook pleit voor een terugkeer van het Ziekenfonds, zonder eigen risico. “Voor veel mensen zijn hun zorgkosten namelijk onbetaalbaar geworden. We zien daardoor steeds meer zorgmijders, mensen met weinig geld die niet naar een dokter gaan, terwijl dit wel nodig is. Veel oudere mensen met een uitkering gaan niet meer naar de dokter, het ziekenhuis of de tandarts, omdat ze het gewoonweg niet kunnen betalen”, aldus De Mos.
 
Code Oranje wil compensatie verloren koopkracht 
 
Code Oranje wil, net als 64% van de bevolking, de verloren koopkracht van de gepensioneerden repareren. “De pensioenen zijn al tien jaar lang bevroren terwijl de prijzen doorstegen, dat moet als de wiedeweerga rechtgetrokken worden. Wij willen ook dat de verhoging van de leeftijdsgrens voor de AOW voor fysiek zware beroepen teruggedraaid wordt naar 65 jaar. Bij 50Plus maak ik me grote zorgen over de belangen van de gepensioneerden”, zegt De Mos die wijst op het feit dat Den Haan zich afgelopen week schaarde achter het voorstel om 67 jaar als richtsnoer te hanteren om met pensioen te gaan. “50Plus heeft dus een draai van jewelste gemaakt waardoor de pensioenen zelfs bij hen niet meer in veilige handen zijn. 
 
Den Haan blijft angstvallig op stok en weigert debat 
 
50Plus lijsttrekker Liane den Haan, heeft de uitnodiging van Code Oranje voor het Grote Ouderendebat afgeslagen. Een ‘volle agenda tot aan de verkiezingen’ was het argument. Lijsttrekker Richard de Mos noemt het ‘onbegrijpelijk’ dat 50Plus de mogelijkheid om de oudere achterban tekst en uitleg te geven over hun plannen, onbenut laat. “Ik had 50Plus heel graag aan de tand gevoeld over hun gedraai rondom de pensioenen, maar mevrouw Den Haan weigert het debat aan te gaan. Dat belooft nog wat voor de Tweede Kamer, dat is pas echt een kippenhok”, besluit de voorman van Code Oranje met een knipoog.