Defensie Ambassadeurs Code Oranje: Mireille Riesenbeck en Jamal Saksak

defensieThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Defensie is nu de meest uitgeklede inboedelverzekering die je kunt hebben”
 
Mireille Riesenbeck, assistent voor de brigadecommandant van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen en Jamal Saksak, reservist voor Defensie, zijn aangesteld als Code Oranje Ambassadeurs Defensie.

“Ik sta voor Code Oranje omdat Defensie is als een inboedelverzekering: je hoopt hem nooit nodig te hebben maar je betaalt hem graag omdat je er niet aan moet denken dat je huis afbrand en je alles kwijt bent”, zegt Riesenbeck over haar ambassadeurschap. “Alleen is Defensie op dit moment de meest uitgeklede verzekering die je kunt hebben, bijna niets is gedekt. En dat kan en moet anders. Daar wil ik mij graag hard voor maken.” Jamal Saksak vult aan: “Defensie is een organisatie die haar taken niet meer kan uitvoeren waardoor wij als land onze verplichtingen niet kunnen nakomen. Nederland heeft het defensieapparaat verwaarloosd”, aldus Saksak die 12,5 jaar voor Defensie gewerkt heeft en op dit moment nog reservist is. “Vooral mijn vier uitzendingen hebben mij als mens gevormd”, zegt Saksak, die samen met Riesenbeck op het Haagse Lange Voorhout het Code Oranje speldje opgespeld kreeg door kandidaat-Kamerleden Öner Çatalpinar en Sébas Diekstra.
 
Waardige krijgsmacht
Beide nieuwbakken ambassadeurs worden, naast Diekstra en Çatalpinar, vraagbaak voor Code Oranje op defensievraagstukken. “Hun ervaring en militaire netwerk zetten we in om Defensie een waardige krijgsmacht te geven”, zegt lijsttrekker Richard de Mos, die eerder met Diekstra en Çatalpinar al een tienpunten actieplan presenteerde waarmee het achterstallige onderhoud van het defensieapparaat weggewerkt kan worden en ze pleiten voor meer salaris, meer personeel en minder werkdruk.