Richard de Mos kreeg warm ontvangst in Boskoop, én huiswerk!

boskoopThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De Mos: “Vanuit de Tweede Kamer eindelijk werk maken aanleg tunnels!”

Zondag was Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos op uitnodiging van RijnGouweLokaal te gast in Boskoop. De vernieuwingsbeweging, volgens peilingen kansrijk voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, kwam huiswerk ophalen: “Het is toch schandalig dat de mensen hier al jaren op een passende ontsluiting moeten wachten?”

Op uitnodiging van Jan de Groot van RGL uit Alphen was Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos te gast bij plantenkweker David Moerings van Moerings Skimmia. Om te vertellen over de Ombudspolitiek die hij voorstaat, over hoe hij met een netwerk van lokale partijen de Tweede Kamer wil bestormen om de directe leefomgeving van mensen te verbeteren, maar vooral over hoe hij kan helpen om de slechte bereikbaarheid van Boskoop en Hazerswoude-Dorp kan helpen te verbeteren.

“Het is toch te zot voor woorden dat mensen in deze regio al jarenlang te kampen hebben met files in Boskoop en Hazerswoude-Dorp en dat de oplossing, een tunnel onder de Gouwe bij Boskoop en een tunnelbak in het hart van Hazerswoude, keer op keer wordt uitgesteld”, aldus De Mos, die in de Tweede Kamer voor deze regio wil gaan lopen.

Provinciale ambities
De Mos kon rekenen op een warme ontvangst van lokale volksvertegenwoordigers en bewoners. Er waren zorgen over het met miljarden snijden in het gemeentefonds, waardoor in tal van gemeenten wordt bezuinigd op het voorzieningenniveau.

“Slecht landelijk beleid doet lokaal pijn”, aldus De Mos, die onder meer wijst op hogere lokale lasten en de mislukte decentralisaties. De Mos sprak ook de ambitie uit om met Code Oranje deel te nemen aan de Provinciale Statenverkiezingen. “Lokale partijen verdienen niet alleen in de Kamer een anker, maar ook provinciaal moet er beter voor het lokale belang worden opgekomen.”