Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Rotterdamse wijken Zevenkamp en Oosterflank

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
De Mos: “Politiebureau Zevenkamp moet terug!” 
 
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bracht met aan zijn partij gelinieerde Leefbaar Rotterdam-kandidaten een bezoek aan de wijken Zevenkamp en Oosterflank. “Zevenkamp is een wijk met behoorlijk wat problemen. Drugsgebruik, armoede, criminaliteit en hangjeugd die bij tijd en wijle de boel terroriseren”, aldus De Mos, die zaterdag samen met de bij zijn partij aangesloten Leefbaar Rotterdam-raadsleden Tanya Hoogwerf en Bart van Drunen winkelcentrum Ambachtsplein bezocht. 
 
De vernieuwingsbeweging van De Mos, die volgens peilingen kansrijk is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer wil met een netwerk aan lokale partijen problemen aanpakken, die door slecht landelijk beleid zijn veroorzaakt. “Neem nou het besluit om politiebureaus te sluiten. Deze landelijke beslissing draagt niet bij aan het verbeteren van de veiligheid. Bovendien wordt het doen van aangifte bemoeilijkt. Daarom moet er als de wiedeweerga weer een politiebureau worden geopend in Zevenkamp”, aldus De Mos, die ook wijst op de door het Rijk doorgevoerde korting op het gemeentefonds. Voor Rotterdam is dat 66 miljoen euro. “Door dit waanzinnige landelijke beleid gaan gemeenten bezuinigingen op het voorzieningenniveau, verhogen ze de lokale lasten of ze doen het beide”, aldus De Mos, Die stelt dat zulke bezuinigingen impulsen aan de zwakke wijk Zevenkamp op het spel zetten. Als voorbeeld wijst hij op het Programma Oost, een miljoenenprogramma om ondermeer Zevenkamp een boost te geven.
 
In Oosterflank sprak de Code Oranje karavaan, onder leiding van Vanessa Bruin, voorzitter van de Gebiedscommissie Prins Alexander en Zevenkamper Bas Berkhof (beiden kandidaat-Kamerlid) met bewoners over de komst van een 70 meter hoge woontoren. “Hier kon ik met eigen ogen zien hoe burgerparticipatie weer eens met voeten wordt getreden. Bewoners die in laagbouw wonen, zitten niet op zo’n wolkenkrabber te wachten, maar hun inbreng tot er niet toe bij de beleidsbepalers”, aldus De Mos, die in de Kamer wil werken aan het aanpassen van de Omgevingswet, zodat burgerinspraak veel beter wordt verankerd. Daarna bezocht De Mos de Centrum Markt. Komende donderdag bezoekt hij opnieuw de Maasstad, waar met veel Leefbaar-kandidaten een grote aanhang zit.