Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Dordrecht

demosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -
Grote zorgen bij bewoners over voorzieningenniveau
 
Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht afgelopen donderdag Dordrecht. De vernieuwingsbeweging, die in diverse peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, sprak bij het ziekenhuis met diverse bewoners. ‘Mooie gesprekken en veel enthousiasme over onze oplossingsgerichte Ombudspolitiek maar ook grote zorgen over het voorzieningenniveau.’
 
Eén van de speerpunten van Code Oranje, is méér geld en aandacht voor de regio en gemeenten die door kortingen van het Rijk enorm hard geraakt worden. “Ook in Dordrecht zijn er door de landelijke overheid meer taken, voor minder geld over de schutting gegooid”, zegt de Mos die stelt dat er daardoor meer ellende ontstaan is waarbij kwetsbare mensen tussen de wal en het schip terecht zijn gekomen. “Uit de gesprekken die ik hier bij het ziekenhuis gevoerd kwamen die zorgen ook sterk naar voren”, aldus De Mos die juist pleit voor meer geld voor de gemeenten. “Dat zijn investeringen in de directe leefomgeving van mensen. Daarom moeten de kortingen op het gemeentefonds direct ongedaan gemaakt worden, maar juist worden verruimd”, aldus De Mos, die erop wijst dat landelijk slecht beleid lokaal keihard wordt gevoeld.
 
Miljoenenbezuiniging in Dordrecht
“Of het nu gaat om het sluiten van bejaardentehuizen, ziekenhuizen of politiebureaus. Of over het tekort aan agenten, leraren en zorgpersoneel. Daar komt bovenop dat Dordrecht, los van de coronacrisis, nog eens 9 miljoen euro moet bezuinigen om de klappen die het Binnenhof uitdeelt op te vangen. Een kind kan begrijpen dat de bewoners dit keihard gaan voelen. De landelijke politiek heeft er een ratjetoe van gemaakt, het is daarom hoogtijd dat Code Oranje met een netwerk van lokale partijen, die precies weten waar de pijn gevoeld wordt, in de Tweede Kamer komt”, zegt De Mos die in Dordrecht gesteund wordt door oud-wethouder Harry Wagemakers die ook kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje is en op plek 7 van de kieslijst staat.