Richard de Mos steunt recreanten Hoek van Holland: ‘Het recreatieoord moet blijven!’

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Code Oranje heeft zich geschaard achter de groep bewoners van Recreatieoord Hoek van Holland. De gemeente Rotterdam wil het huisjeskamp en de camping verkopen, met als doel om van Hoek van Holland een vierseizoenen badplaats te maken.

De vernieuwingsbeweging van lijsttrekker Richard de Mos, die kansrijk is om bij de verkiezingen later deze maand een aantal zetels in de Tweede Kamer te halen, stelt dat niet altijd alles voor ‘het grote geld’ moet wijken; “Overal in het land worden vakantieparken opgekocht door grote investeerders en overal worden de huisjes, waar mensen vaak al hun spaarcentjes in hebben zitten, weggetakeld. Volstrekt onaanvaardbaar dat we een land krijgen waar Jan met de Pet keer op keer wordt gepakt.”

De gemeente Rotterdam probeerde het park met 900 huisjes en 200 stacaravans eerder al te verkopen. Dat lukte tot nu toe niet, maar de geruchten bleven altijd rondzingen.

“De mensen zijn terecht kwaad’ over de geplande verkoop van het park. De meesten komen hier al generaties lang en kregen het verkoopplan van de gemeente rauw op hun dak”, aldus De Mos, die zich landelijk wil gaan inzetten voor het behoud van recreatieparken waar mensen uit de stad hun vrije tijd doorbrengen. “Veel van de mensen hier hebben geen geld om met het gezin op dure vakanties te gaan. Ze hebben hun spaarcentjes in de huisjes gestopt en hebben zo een kans om even te ontsnappen aan de stad. Overal waar het grote geld zulke parken opkoopt, verdwijnen de mensen. Dat wil ik voorkomen. Sterker nog, ik wil in de Tweede Kamer regelen dat een park als deze hier in Hoek van Holland, waar de sociale cohesie groot is en de contacten warm zijn, tot ons cultureel erfgoed gaat behoren, dat beter beschermd moet worden.”

De Mos stak dinsdag de huurders van het recreatiepark een hart onder de riem, besprak de situatie en riep hen op tot actie. Ook aanwezig was een delegatie van Leefbaar Rotterdam. De lokale partij, waarvan raadslid Tanya Hoogwerf op de landelijke kandidatenlijst van De Mos staat, zet in de Rotterdamse gemeenteraad alles op alles om ervoor te zorgen dat Recreatieoord Hoek van Holland voor de huidige gebruikers behouden blijft.