Code Oranje het land in om lokale problemen, veroorzaakt door landelijk beleid, in beeld te brengen

richard de mosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Lijsttrekker Richard de Mos: “De huidige Binnenhofbewoners weten niet half hoe hard zij burgers raken met hun foute beslissingen”

Slecht landelijk beleid zorgt voor lokale ellende waar het Binnenhof stokdoof voor is. Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos rijdt het hele land door om de problemen aan te horen, brengt ze letterlijk in beeld met mini-docu’s en wil de Tweede Kamer in om ze ook op te lossen. Windmolens en zonneparken waar geen burger op zit te wachten, falende jeugdzorg en het totale gebrek aan burgerparticipatie zijn zomaar een paar thema’s die de revue passeren.

Eén van de speerpunten van Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van De Mos die de laatste weken volgens peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, is méér geld en aandacht voor gemeenten en regio. “Landelijk beleid zorgt voor een ongekende kaalslag op de directe leefomgeving van mensen”, zegt De Mos die deze problematiek met tien mini-docu’s letterlijk in beeld brengt. “Meer taken, voor minder geld, werd meer ellende waarbij kwetsbare mensen tussen wal en schip terecht zijn gekomen. We moeten weer gaan investeren in de directe leefomgeving van mensen”, aldus De Mos, die erop wijst dat landelijk slecht beleid lokaal keihard wordt gevoeld. “Van windmolens in de achtertuin van mensen tot de toestoom van kansarmen naar zwakke wijken en gevaarlijke giftreinen door het Brabantse land, alles komt voorbij. De landelijke politiek heeft er een ratjetoe van gemaakt, het is daarom hoog tijd dat Code Oranje met een netwerk van lokale partijen, die precies weten waar de pijn gevoeld wordt, in de Tweede Kamer komt”, aldus De Mos, die erop wijst dat bij gemeenteraadsverkiezingen 33% van de kiezers op een lokale partij stemt. “En dat is niet voor niets. Zij weten precies wat nodig is, staan dichtbij de mensen en voeren oplossingsgerichte Ombudspolitiek.”

Met de mini-docu’s brengt Code Oranje een tiental problemen, die lokaal gevoeld worden en te wijten zijn aan fout landelijk beleid, in beeld en De Mos laat zien hoe de burgers weer betrokken kunnen worden bij het oplossen ervan. “Naar de mensen toe, luisteren en er samen uitkomen; Ombudspolitiek in optima forma!”