Code Oranje Clubhouse: Jinek ‘the day after’

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Lijsttrekker Richard de Mos blikt terug op succesvol optreden bij Jinek

Zoals elke avond, van 20:00 tot 21:00, is Code Oranje ook vanavond weer te vinden op Clubhouse, dé nieuwste sociale mediahit. Vanavond schuift lijsttrekker Richard de Mos aan in de virtuele zaal, om terug te blikken op zijn succesvolle optreden in het programma van Eva Jinek gisterenavond.

Bijna 800.000 kijkers zagen De Mos live in actie in de talkshow, waar onder andere ook Beau van Erven Dorens en stadsgenoot Tim Akkerman te gast waren. De Mos leest meneer Volt even fijntjes de les, ik mag die vent van Code Oranje wel en Richard de Mos is erg sterk. Boerenverstand en nuchterheid is nodig in de politiek, zijn zomaar een paar lovende reacties op Twitter over het optreden van onze voorman bij Jinek, waar hij in debat ging met andere lijsttrekkers Sylvana Simons (Bij1) en Laurens Dassen (Volt). Er werd gedebatteerd over diversiteitsquota: “onzin, kwaliteit komt altijd bovendrijven en met een norm van 10% doe je 90% tekort” en over kernenergie: “Nederland wordt op land nu volgezet met windmolens en zonneparken zonder enig draagvlak bij de bewoners”. Verder brak De Mos een lans voor snelle heropening van de horeca, het opstarten van het sociaal-economische leven en hield hij een warm pleidooi voor zijn oplossingsgerichte Ombudspolitiek. Ook de Code Oranje Challenge, die afgelopen week viral ging, kwam voorbij.

*Wist De Mos niet van de 30 seconden af?*
Aan het einde van het debat leek De Mos verbaasd toen de lijsttrekkers van Eva Jinek 30 seconden kregen om zich via de camera tot het publiek te richten. Wist hij hier niet van? Vanavond in Clubhouse de kans om dat te vragen, een blik achter de schermen te krijgen en verder te spreken over de thema’s die in Jinek voorbij kwamen. “Clubhouse een geweldig alternatief voor de zaaltjes die we nu in verkiezingstijd helaas niet kunnen aflopen. Met gemiddeld 80 tot 150 deelnemers hebben we elke avond een goedgevulde zaal”, zegt Peter Plasman, de running-mate van Richard de Mos, die ook vanavond weer zal optreden als moderator en spreker.

Code Oranje Clubhouse: Jinek ‘the day after’ is vanavond vanaf 20:00 live!