Lokale politici Nijmegen tonen Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos de stad

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De Mos brengt Ombudspolitiek

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos kreeg deze zondag van prominente lokale politici een rondleiding door de oudste stad van Nederland. Waar Baudet in het voorprogramma stond, liet De Mos in het hoofdprogramma zien waar het écht om gaat in de politiek: naar de mensen luisteren. De voorman van de vernieuwingsbeweging, die volgens peilingen kansrijk is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, werd opgewacht door Lydia Beuman, oud-raadslid John Brom (beiden Stadspartij Nijmegen), oud-raadslid Jo Jansen (Gewoon Nijmegen) en fractievolger Adé Jansen (Gewoon Nijmegen).

“Wij willen met Code Oranje de lokale stem in de Tweede Kamer worden. En dat is hard nodig, want landelijke beslissingen doen lokaal pijn. Het korten op het gemeentefonds, waardoor er lokaal voorzieningen verdwijnen en lokale lasten, zoals de ozb, omhoog gaan. Het sluiten van politiebureaus, bejaardentehuizen en ziekenhuizen. De mislukte decentralisaties, op ondermeer jeugd- en ouderenzorg. Aan dat wanbeleid willen we met een netwerk aan lokale partijen verandering in brengen in de Kamer”, aldus Richard de Mos, die voor Nijmegen wijst voor het met 10 jaar vooruit schuiven van de renovatie van de Waalbrug.

Ook hekelt De Mos de inspraak waar de gevestigde orde in Nijmegen een loopje mee neemt.

“Als ik hoor dat het eiland Veur-lent zonder draagvlak wordt volgebouwd en de gewenste recreatie verdwijnt, dan moeten hier slagen gemaakt worden met het verbeteren van meer inspraak”, aldus De Mos, die met Code Oranje pleit voor bindende referenda, de gekozen burgemeester en burgerraden.