Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Roermond

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

“Dwangsom voor hardwerkende horecaondernemers en onzichtbare burgemeester”

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht zondag, op uitnodiging van LVR, Roermond. De vernieuwingsbeweging, die in diverse peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, stak op het Munsterplein de zwaar getroffen horecasector een hart onder de riem. De Mos sprak onder andere met René Middel van het Munstercafé. De Mos presenteerde onlangs, samen horecaondernemer Khalid Oubaha die ambassadeur is bij Code Oranje, een Marshallplan om de horeca een reddingsboei toe te werpen. “Het lijkt wel of de horeca is opgegeven door de landelijke overheid. Perspectief blijft uit en de compensatie is veel te mager, waardoor veel ondernemers vrezen voor hun voortbestaan”, aldus De Mos, die pleit voor een snelle heropening van de horeca. “De rek is er al lange tijd uit. Horeca en winkels moeten zo snel mogelijk weer open. Dat kan veilig en in een gereguleerde omgeving”, zegt de lijsttrekker die erop wijst dat de dwangsommen van soms wel 10.000 euro, die ook horecaondernemers in Roermond op hun dak krijgen, buiten iedere proportie zijn.

Oproep aan burgemeester
De Mos roept de burgemeester van Roermond op om meer zichtbaar te zijn en zich uit te spreken tegen de huidige coronamaatregelen van kabinet. “We moeten naar een lockin waar we kwetsbare mensen beschermen en voorrang geven op vaccinaties, maar we moeten het sociaal-economische leven wel weer op gang brengen. Mensen zitten er mentaal doorheen en als we niet uitkijken, krijgen we een bloedbad aan faillissementen onder ondernemers”, aldus De Mos die in de Kamer ook wil knokken voor de, al zo lang beloofde, effectentoets voor grensgebieden. “Als ze in Duitsland de lage BTW fors verlagen en er vanuit Den Haag beleid gemaakt wordt dat slecht is voor de concurrentiepositie van de grensgebieden, kan een kind voorspellen dat dit lokaal pijn gaat doen. Het voorzieningenniveau wordt uitgehold. Zo is het vinden van tankstations in de grensregio’s al een hele opgave aan het worden”, zegt De Mos die stelt dat voorkomen moet worden dat er hele stukken niemandsland ontstaan.

Stemadvies Dré Peters
Dré Peters, die vorig jaar door het Roermondse publiek nog verkozen werd tot meest populaire politicus van Roermond, heeft een glashelder stemadvies voor zijn achterban. “Stem allemaal op Richard de Mos, stem Code Oranje, lijst 16! Richard staat voor de menselijke Ombudspolitiek die wij hier ook al jaren voeren en dat is in de Tweede Kamer keihard nodig”, zegt Peters.