Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Den Bosch

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De Mos stak zwaar getroffen horecasector een hart onder de riem

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht zaterdag Den Bosch. De vernieuwingsbeweging, die in diverse peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, stak in de Korte Putstraat de zwaar getroffen horecasector een hart onder de riem. De Mos presenteerde onlangs, samen horecaondernemer Khalid Oubaha die ambassadeur is bij Code Oranje, een Marshallplan om de horeca een reddingsboei toe te werpen. “Het lijkt wel of de horeca is opgegeven door de landelijke overheid. Perspectief blijft uit en de compensatie is veel te mager, waardoor veel ondernemers vrezen voor hun voortbestaan”, aldus De Mos, die pleit voor een snelle heropening van de horeca. “De rek is er al lange tijd uit. Horeca en winkels moeten zo snel mogelijk weer open. Dat kan veilig en in een gereguleerde omgeving.”

Oproep aan burgemeester
De Mos roept de burgemeester van Den Bosch op om zich uit te spreken tegen de huidige coronamaatregelen van kabinet.
“We moeten naar een lockin waar we kwetsbare mensen beschermen en voorrang geven op vaccinaties, maar we moeten het sociaal-economische leven wel weer op gang brengen. Mensen zitten er mentaal doorheen en als we niet uitkijken, krijgen we een bloedbad aan faillissementen onder ondernemers”, aldus De Mos die naast de Sint-Janskathedraal nog kennismaakte met een sportinstructeur die bij wijze van protest een sportdemonstratie in de buitenlucht gaf.