Code Oranje op gesloten kroegentocht in Stratumseind Eindhoven

eindhovenThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Lijsttrekker De Mos stak zwaar getroffen horecasector een hart onder de riem

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos organiseerde zaterdag in samenwerking met Ouderenappèl Eindhoven een gesloten kroegentocht in Eindhoven. De vernieuwingsbeweging, die in diverse peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer en in Brabant mag rekenen op een grote achterban, sprak in een kroegentocht langs gesloten horecagelegenheden met diverse getroffen ondernemers.

“Het waren verdrietige gesprekken, met ondernemers die nauwelijks nog weten hoe ze verder moeten. Het lijkt wel of de horeca is opgegeven door de landelijke overheid. Perspectief blijft uit en de compensatie is veel te mager, waardoor veel ondernemers vrezen voor hun voortbestaan”, aldus De Mos, die pleit voor een snelle heropening van de horeca. “De rek is er al lange tijd uit. Horeca en winkels moeten zo snel mogelijk weer open. Dat kan veilig en in een gereguleerde omgeving.”

Oproep aan burgemeester
De Mos roept de burgemeester van Eindhoven, tevens voorzitter van de veiligheidsregio, op om zich uit te spreken tegen de huidige coronamaatregelen van het kabinet. “We moeten naar een lockin waar we kwetsbare mensen beschermen en voorrang geven op vaccinaties, maar we moeten het sociaal-economische leven wel weer op gang brengen. Mensen zitten er mentaal doorheen en als we niet uitkijken, krijgen we een bloedbad aan faillissementen onder ondernemers”, aldus De Mos.

De Mos sprak ondermeer uitgebreid met Ellen van den Burg van FoodGallery040 (foto)