Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos in Zaltbommel

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

De Mos stak zwaar getroffen horecasector een hart onder de riem

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht zaterdag Zaltbommel. De vernieuwingsbeweging, die in diverse peilingen goed is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, sprak met bezoekers van de markt en stak de zwaar getroffen horecasector een hart onder de riem. De Mos sprak ondermeer met de uitbaters van De Verdaagzaamheid. Met de uit Gelderland afkomstige horecaondernemer Khalid Oubaha, die ambassadeur is bij Code Oranje, presenteerde de partij onlangs een Marshallplan om de horeca een reddingsboei toe te werpen.

“Het lijkt wel of de horeca is opgegeven door de landelijke overheid. Perspectief blijft uit en de compensatie is veel te mager, waardoor veel ondernemers vrezen voor hun voortbestaan”, aldus De Mos, die pleit voor een snelle heropening van de horeca. “De rek is er al lange tijd uit. Horeca en winkels moeten zo snel mogelijk weer open. Dat kan veilig en in een gereguleerde omgeving.”

Oproep aan burgemeester
De Mos roept de burgemeester van Zaltbommel op om zich uit te spreken tegen de huidige coronamaatregelen van kabinet.
“We moeten naar een lockin waar we kwetsbare mensen beschermen en voorrang geven op vaccinaties, maar we moeten het sociaal-economische leven wel weer op gang brengen. Mensen zitten er mentaal doorheen en als we niet uitkijken, krijgen we een bloedbad aan faillissementen onder ondernemers”, aldus De Mos

Handen af van Jip en Janneke
Het gezelschap ging als statement ook op de foto bij het beeld van Jip en Janneke.
“De vertrutting van onze samenleving moeten we een halt toeroepen. De PvdA stelde onlangs dat het zich kon voorstellen dat boeken met Jip en Janneke, met illustraties van de uit Zaltbommel afkomstige Fieb Westendorp, uit bibliotheken zullen verdwijnen. Die zijn volgens de sociaaldemocraten namelijk stereotyperend. Knettergek”, aldus De Mos.