Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Vlaardingen

vlaardingenThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De Mos: “Rijkswaterstaat moet met plan van aanpak komen voor verkeerschaos bij Vlaardingse Ferry DFDS.”

Op uitnodiging van ONS.Vlaardingen bezocht Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, samen met Tanya Hoogwerf (de nummer van de kandidatenlijst), Vlaardingen. De lijsttrekker, wiens vernieuwingsbeweging op een aantal zetels in de Tweede Kamer wordt gepeild, kwam met eigen ogen zien hoe Rijkswaterstaat Vlaardingen in de kou laat staan als het gaat om de verkeerschaos rondom de afwikkeling van de vele vrachtwagens.

“Wij eisen van Rijkswaterstaat een plan van aanpak als het gaat om het verbeteren van de bereikbaarheid, de veiligheid en de gezondheid”, aldus De Mos, die erop wijst dat Vlaardingers dagelijks in de file staan, soms zelfs tot aan Schiedam. “Bij calamiteiten kunnen hulpdiensten niet voor of achteruit.

Tot overmaat van ramp heeft Rijkswaterstaat de verkeersregelaars, die de verkeerschaos bij het DFDS-terrein nog enigszins verminderden weggehaald.
“Die moeten als de wiedeweerga weer terug”, stelt De Mos, die de raadsleden Frans Hoogendijk en Josette Hogewoning) werd rondgeleid in het gebied. “Brexit heeft de situatie verder verergerd. De enkelbaansweg langs de KW-haven kan het aantal vrachtwagens niet aan”, aldus De Mos, die wil dat Rijkswaterstaat, de provincie, de gemeente en DFDS om de tafel gaan om tot een oplossing te komen.