Code Oranje lijsttrekker aanschouwt windmolenleed in Spijkenisse

windmolensThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Code Oranje lijsttrekker aanschouwt windmolenleed in Spijkenisse, ook nadelig voor Rotterdam Hoogvliet. De Mos: “Luister ein-de-lijk naar bewoners: Stop windmolens op land!”

Code Oranje – volgens peilingen kansrijk op een aantal Kamerzetels – krijgt steeds vaker signalen dat er overal in het land horizon vervuilende windmolens worden neergezet, zonder dat daar enig draagvlak voor is onder de bevolking. Landschapsvervuiling, een verpest uitzicht, hinderlijke slagschaduw van ronddraaiende wieken, hoofdpijn door laagfrequent geluid, waardedaling van woningen. Vraag omwonenden van een windpark naar hun bezwaren en ze dreunen dit rijtje moeiteloos op. Zo ook in Spijkenisse-Noord, waar, zonder dat de bewoners dat willen, circa 10 windturbines worden neergezet. Ook bewoners in Rotterdam Hoogvliet zullen overlast gaan ervaren van de nog te plaatsen windmolens.

“Dit doordrambeleid zorgt voor een bom onder het draagvlak van de transitie van fossiele naar schone energie. Een gemiste kans”, stelt Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die werd ontvangen door bewoners en vertegenwoordigers van de lokale partij Volkspartij Nissewaard. In plaats van windmolens op land en velden vol zonnepanelen, pleit Code Oranje ervoor om zoveel mogelijk huizen te voorzien van zonnepanelen op de eigen daken.

“Als we zonnepanelen op daken van huizen leggen in plaats van dat we mega zonneparken en windmolens aanleggen, hebben we drie keer winst. We houden ons landschap mooi, we stappen over op schone energie én we realiseren voor onze inwoners een lagere energierekening”, aldus De Mos, die Nederland zonnepark- en windmolenvrij wil zien en naast zonnepanelen op daken ook pleit voor andere schone alternatieven, zoals kernenergie.