Tanya Hoogwerf: “Rotterdam is één grote afvalberg, landelijk beleid zorgt lokaal voor ellende!”

Tanya BartThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Code Oranje op campagne in Maasstad

Rotterdam kleurt de laatste weken oranje. Voor de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos, die volgens peilingen kansrijk is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, zijn tientallen Leefbaar Rotterdam vrijwilligers al weken aan het folderen en posters plakken. Vandaag trok ook hét Rotterdamse gezicht Tanya Hoogwerf (plek 3 op de kandidatenlijst) met tientallen vrijwilligers de wijken in.

“En de zorgen van bewoners zijn niet voor de poes. Zo klagen veel bewoners over de grote afvalberg die Rotterdam aan het worden door snoeiharde bezuinigingen op het schoonhouden van de stad. Ratten gedijen hier uitstekend”, aldus kandidaat-Kamerlid Hoogwerf, die stelt dat de VVD er op dit dossier, met wethouder Wijbenga, er letterlijk een puinhoop van heeft gemaakt. “De VVD dekt hier haar landelijke partijbazen, die gemeenten met miljarden hebben gekort op haar budgetten. De lokale VVD tekent bij het kortingskruisje en daar plukken Rotterdammers de zure vruchten van.

Naast bezuinigingen op afval, sluiten tal van voorzieningen. Politiebureaus, ziekenhuizen en bejaardentehuizen. Ook is er een chronisch tekort aan agenten, leraren en zorgpersoneel. En door de falende Rijksoverheid is de zorg kapot bezuinigd. Of het nu gaat om ouderen-, jeugd-, of thuiszorg, het is één groot fiasco. Om de directe leefomgeving van mensen te verbeteren wil ik de Tweede Kamer in”, aldus Hoogwerf, die vandaag tientallen straatinterviews afnam.

feyenoord