Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Helmond

HelmondThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De Mos: “Stop zonneparken!”

Op uitnodiging van Helder Helmond raadslid Martijn Rieter bezocht Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos zaterdag de Helmondse wijk Stiphout. De voorman van de vernieuwingsbeweging, die kansrijk is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, kwam met eigen ogen zien dat buurtbewoners mordicus tégen de komst van een gigantisch zonnepark zijn.

“Stop met het bouwen van zonneparken en zet in op zonnepanelen op daken. Zo liggen op slechts tien procent van de bedrijfsdaken in Nederland nu zonnepanelen”, aldus De Mos, die met zijn Ombudspolitiek door de Rijksoverheid veroorzaakt leed in de regio in de Tweede Kamer wil oplossen. “Het afgelopen jaar kwamen er zestig zonneparken bij, en de komende jaren nog eens vierhonderd. Je hebt het dan over 28 vierkante kilometer extra zonnepark, de grootte van een stad als Leiden. Daar zit hé-le-maal niemand op te wachten. Ook in Helmond niet”.

Door zonnepanelen op daken te leggen, valt er volgens Code Oranje, waar veel Brabantse partijen een samenwerkingsverband mee hebben, drie keer winst te behalen. “De energietransitie wordt gehaald, mensen krijgen een lagere energierekening en het landschap wordt niet vernageld”, aldus De Mos, die ook in kernenergie mogelijkheden ziet.