Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezocht Zutphen

richard de mosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De Mos: “Parenthouse legt vinger op zere plek bij falende Jeugdzorg!”

Op uitnodiging van Petra Ackermans, voorzitter van het Parenthouse en raadslid bij Kies Lokaal, bracht Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos een bezoek aan Zutphen. De Mos, die met zijn beweging voor Ombudspolitiek kansrijk is voor een aantal zetels in de Tweede Kamer, kwam met eigen ogen zien hoe de Jeugdzorg in Nederland faalt.

“Het Rijk heeft de verantwoordelijkheden, mét fors minder geld, over de schutting van gemeenten gegooid. Meer zorg, voor veel minder geld, werd dikke ellende”, aldus De Mos, die met zijn beweging de directe leefomgeving voor mensen wil verbeteren. “De landelijke overheid maakt er een ratjetoe van. Politiebureaus, ziekenhuizen en bejaardentehuizen worden gesloten. Buslijnen geschrapt. We komen tig agenten, leraren en mensen in de zorg tekort. En op jeugd-, ouderen-, en thuiszorg wordt fors bezuinigd.”

Ackermans vertelde De Mos over rigoureuze uithuisplaatsingen, waar ouders, door falend optreden van Jeugdzorg, van hun kinderen worden gescheiden. Code Oranje wil de tekortschietende Jeugdzorg in de Tweede Kamer agenderen.