Na berichtgeving over tekort aan Brabanders biedt Code Oranje hoop

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

“Met ruim 17% Brabanders zit onze kandidatenlijst het wel snor”

Volgens een ANP analyse van kandidatenlijsten voor de aankomende Tweede Kamer verkiezingen levert Noord- Brabant 10,4 procent van de kandidaten terwijl de provincie 14,7 procent van de inwoners telt. Volgens het hetzelfde bureau zouden kandidaten uit de provincies Noord- en Zuid Holland oververtegenwoordigd zijn.

Bij Code Oranje ligt dit anders. Lijsttrekker Richard de Mos geeft aan dat het met de kandidaten op de lijst in Noord Brabant wel snor zit. Voor deze nieuwe beweging zijn maar liefst 12 sterke kandidaten die Noord- Brabant in Den Haag willen vertegenwoordigen. De Mos: ‘17 procent van onze kandidaten komt uit Noord- Brabant. Daarmee laten we zien dat de regio telt, en dat we werkelijk democratie van onderop bedrijven.’ Code Oranje werkt daartoe samen met lokale partijen, waar lokaal 33 % van de kiezers op stemt. De Mos: ‘Die samenwerking staat ervoor garant dat er een goede afspiegeling over het hele land is, zodat wij alle regio’s goed kunnen vertegenwoordigen.’