Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bezoekt Almere

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -
Richard de Mos, lijsttrekker van de landelijke vernieuwingsbeweging Code Oranje, bezocht Almere. In deze stad heeft het een samenwerking met de lokale partij Respect! 

Met zijn Ombudspolitiek wil De Mos, die in diverse peilingen op zetels wordt gepeild, burgers meer inspraak geven. Hij pleit daarbij ondermeer voor het bindend referendum en de gekozen burgemeester. Een ander speerpunt is de samenwerking met lokale partijen.
“Landelijke partijen nemen de verkeerde beslissingen, waardoor gemeenten en regio met de rug tegen de muur komen te staan. Zo worden er politiebureaus, bejaardentehuizen en ziekenhuizen gesloten. Wordt er met miljarden gesneden in het gemeentefonds, waardoor het voorzieningenniveau onder de druk komt te staan en de lokale lasten stijgen”, aldus De Mos, die blij is met de samenwerking met Respect Almere. “Zij zijn straks onze ogen en oren in de Tweede Kamer”.
 
Code Oranje presenteerde deze week haar Agenda met elf speerpunten. De partij wil naast meer geld voor gemeenten en regio: immigratiebeperkende maatregelen, de terugkeer van het Ziekenfonds en bejaardentehuizen met goede zorg en dagbesteding, minder Europa en meer salaris voor agenten, zorgpersoneel en leraren. Samen met Respect pleit Code Oranje voor het opstarten van het sociaal-economische leven, met onder andere de heropening van winkels, horeca en kappers.
 
Klaas Wilting 
Eerder werd bekend dat de uit Almere afkomstige Klaas Wilting ambassadeur Veiligheid is geworden bij de partij.