Code Oranje lijsttrekker De Mos en raadslid Van Soest laaiend over op straat zetten 92-jarige vrouw

tante netThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

“Opheldering over onmenselijk gedrag waar oude vrouw vrieskou is ingejaagd!”

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos en raadslid Wil van Soest (PvdO) zijn woedend op het BovenIJ-ziekenhuis dat afgelopen zaterdag een hoogbejaarde vrouw, zonder geld en niet warm aangekleed, de vrieskou heeft ingejaagd. De 92-jarige Tante Net zat al in haar pyjama toen zij zondagavond met de ambulance naar het BovenIJ-ziekenhuis in Noord werd gebracht vanwege hartritmestoornissen. Om 1 uur ’s nachts bleek het gelukkig mee te vallen. Van opluchting was evenwel geen sprake. Ze werd door een verpleegkundige per direct uit het ziekenhuis gezet, ondanks het onzalige uur.

“Wij willen opheldering over dit onmenselijke handen van het ziekenhuis. Een hoogbejaarde vrouw, zonder geld, de vrieskou insturen is onverantwoordelijk handelen. Zeker ook omdat ze gekleed was in in een pyjama en op pantoffels liep. Wat als de TCA-taxichauffeur haar niet zo goed geholpen had?”, aldus Richard de Mos en Wil van Soest, die het onaanvaardbaar vinden dat de oude vrouw midden in de nacht, zonder haar rollator, gesommeerd is het warme ziekenhuisbed uit te komen en te vertrekken.

“Ik zit te koken als ik lees hoe dit gegaan is. Ik wil daarover de onderste steen boven. Zijn er, als ze er zijn, protocollen geschonden? Hoe gaan we dit in de toekomst voorkomen”, aldus Van Soest, die eist dat het ziekenhuis excuses maakt richting Tante Net.

(1) Tante Net (92) ’s nachts door personeel ziekenhuis op straat gezet: ’Taxichauffeur mijn redder’ | Binnenland | Telegraaf.nl