Richard de Mos reageert op avondklokgate: ‘Falende Rutte moet boetes terugbetalen!’

avondklokThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Een volgende episode in het falende kabinetsbeleid inzake coronamaatregelen: de avondklok is door de Rechtbank in Den Haag vandaag van tafel geveegd. 

“Het kabinet heeft ons ten onrechte wekenlang opgesloten. Code Oranje was altijd tegen invoering van de disproportionele maatregel van de avondklok en de rechter oordeelt nu ook dat deze maatregel nooit op deze manier had mogen worden ingevoerd. De falende Rutte moet nu als de wiedeweerga zorgen voor het terugbetalen van onterecht gegeven duizenden boetes gedurende de avondklok, die nu juridisch gezien dus helemaal niet mogelijk was”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die af wil van de lockdown. “Het wordt tijd dat wij kwetsbare mensen middels een lockin gaan beschermen en we het sociaal-economische leven weer gaan opstarten. De schade die het kabinet met de coronamaatregelen aan onze samenleving toebrengt, wordt vele malen groter dan de kwaal.”