Wil van Soest, 84 jaar, op campagne voor Code Oranje

wil van soestThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Wil van Soest, 84 jaar, op campagne voor Code Oranje

Wil van Soest (1936) is de energieke en onvermoeibare partijleider van de Amsterdamse Partij van de Ouderen. Ze is ook kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos, die in maart kansrijk is voor een aantal Kamerzetels. De ijzel en regen trotserend ging Van Soest vandaag op campagne in Amsterdam Noord. Ze ging ouderwets folderen en brievenbussen in Noord vullen met de boodschap van Code Oranje. Ze deed dit samen met de Amsterdamse kandidaten Mick de Vlieger en Hemmie Kerklingh, directeur van KAV Autoverhuur. Lijsttrekker Richard de Mos was ook aanwezig.

“Een stem geven aan ouderen”, is voor de politica de belangrijkste leidraad voor haar inzet. “Ik loop er niet mee te koop, maar ik ben het oudste raadslid van Nederland en zet me nog dagelijks onvermoeibaar in voor de senioren in onze stad. Landelijk moet er veel werk verzet worden. Uit een peiling dat Maurice de Hond in opdracht van Code Oranje heeft laten doen, blijkt dat Den Haag niet doet wat Nederland wil. 72% wil de gesloten bejaardenhuizen met goede zorg en dagbesteding in ere herstellen. 64% wil dat het verlies aan koopkracht voor pensioengerechtigden wordt gecompenseerd. En 68% pleit voor de terugkeer van het Ziekenfonds. Dat omdat de huidige zorg door torenhoge premies en het eigen risico onbetaalbaar is geworden. We krijgen steeds meer zorgmijders, mensen die zorg nodig hebben, maar die vanwege de hoge kosten niet nemen”.

Als nummer zes van de kandidatenlijst in de drie Noord-Hollandse kieskringen, doet Wil van Soest nu een serieuze gooi naar zo’n blauwe zetel in de Kamer.