Pluimveehouder Bart Jan Oplaat uit Markelo Ambassadeur Landbouw bij Code Oranje

oplaatThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Pluimveehouder Bart Jan Oplaat sluit zich als Ambassadeur Landbouw aan bij Code Oranje. De vernieuwingsbeweging van Richard de Mos is bij de komende Tweede Kamerverkiezingen kansrijk voor een aantal zetels.

“Met Code Oranje is er eindelijk een beweging die het opneemt voor de vergeten regio. Het belang van de agrarische sector wordt vaak met selectieve cijfers gebagatelliseerd”, aldus Oplaat, die namens Code Oranje pleit voor het principe ‘boerenland in boerenhand’.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos stelt dat de regio mag bloeden voor de aanhoudende bevolkingsgroei.

“Zowel op het gebied van huizenbouw als de energietransitie wordt landbouwgrond op de tekentafels gretig opgeofferd. Overal duiken landschapsvervuilende wind- en zonneparken op, terwijl daar geen millimeter draagvlak voor is”, aldus De Mos, die wijst op het feit dat 55% van het Nederlandse handelsoverschot te danken is aan de landbouwsector. “Een groot deel van onze welvaart drijft dus op deze verguisde sector. Die bovendien nog zorgt voor ruim 600.000 voltijdbanen. Met Bart Jan halen we kennis in huis om ons in de Tweede Kamer blijvend te voeden met hoe Code Oranje het boerenbelang moet behartigen.”

Eerder werden Johan Derksen (Vrije Woord), Marga Bult (Zorg), Klaas Wilting (Veiligheid) en Khalid Oubaha (Horeca) ambassadeur bij Code Oranje, de beweging die, met een heel netwerk van lokale partijen, op wil komen voor de belangen van de regio.