Ook SLV Schiedam partner van Code Oranje

SLVThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Eddy Silva: “Wij willen een lokaal geluid in de Tweede Kamer!”

De Schiedamse lokale partij SLV wordt partner van Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die in maart meedoet aan de Tweede Kamerverkiezingen.

“Wij steunen Code Oranje, omdat deze nieuwe beweging politiek en burger weer dichter bij elkaar wil brengen. En dat wil zij doen door het lokale geluid te vertolken in de Tweede Kamer. En dat is hard nodig. Jaarlijks komen gemeenten twee tot drie miljard euro tekort, hetgeen lokaal keihard wordt gevoeld. De jeugd- en ouderenzorg staan onder druk. De conclusie kan worden getrokken dat op deze manier de decentralisatie van zorgtaken niet werkt. Verder is er een enorm tekort aan leraren, agenten en zorgpersoneel. Buslijnen worden geschrapt en politiebureaus gesloten. Allemaal door het Rijk veroorzaakte elementen waar wij als lokalo’s tegenaan lopen”, aldus Eddy Silva, die beoogd lijsttrekker is voor het SLV Schiedam en op plek 14 van de regionale kandidatenlijst van Code Oranje staat.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met weer een lokale partner.

“Het Sociaal Cultureel Planbureau heeft vastgesteld dat mensen zich het meest zorgen maken om hun directe leefomgeving. En die staan onder druk. Er gaan miljarden naar Europa, maar bij gemeenten wordt keer op keer beknibbeld, waardoor ze miljarden tekort komen en mensen echt de pijn voelen. Niet alleen holt het voorzieningenniveau achteruit, ook de lokale lasten stijgen de pan uit. Met Code Oranje willen wij er voor zorgen dat we gemeenten en de regio weer gaan versterken,” aldus De Mos.

Code Oranje wordt al maanden gepeild op één of meerdere Kamerzetels. In de regio vindt de partij veel draagvlak. Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf staat derde op de kandidatenlijst, ook anderen Leefbaren zijn daar terug te vinden. Ook vanuit Vlaardingen, Capelle en Krimpen aan de IJssel is veel steun voor de partij van Richard de Mos, die eerder ook de bekende advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra presenteerde als kandidaten.