Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bracht een bezoek aan Zoetermeer

Code Oranje bezoekt ZoetermeerThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Afgelopen zaterdag was Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos te gast in Zoetermeer en kreeg hij van de lokale fractie LHN een rondleiding.

De eerste stop was Hoeve Kromwijk. Door de coronamaatregelen staat het water bij deze horecaondernemer tot aan de lippen. De steunpakketten van de overheid halen lang niet de beloofde 90% compensatie. Terwijl de ondernemer al zijn spaargeld moet inzetten in een poging te overleven, snapt hij niet dat even verderop de Intratuin en supermarkten wel gewoon open zijn. Ook de horeca wil zicht op perspectief.

Code Oranje bezoekt Zoetermeer

Lijsttrekker Richard de Mos in gesprek met Hilbrand Nawijn en ondernemers

“Het is simpel, de horeca moet gewoon zo snel mogelijk – op een veilige manier – open”, aldus Richard de Mos die stelt dat de coronamaatregelen erger aan het worden zijn dan de kwaal. “We maken ons sociaal-economische leven helemaal kapot. Code Oranje pleit voor een lockin, waarbij we de kwetsbare mensen beschermen, maar waar we het sociaal-economische leven weer op gang brengen. Voor de zwaar getroffen horeca presenteerden we vorige week een Marshallplan met voorstellen die getroffen ondernemers moeten redden van faillissementen.”

Na het gesprek met de horecaondernemer spraken de raadsleden Ward Meijroos en Hilbrand Nijwijn De Mos bij over de gevolgen van weer een miljoenenkorting op het gemeentefonds. De leefbaarheid, de sociale cohesie en het voorzieningenniveau komen steeds verder onder druk te staan en de gemeente zal de door het Rijk veroorzaakte tekorten met lastenverhogingen neerleggen bij de burger. De Mos stelde dat Code Oranje meer geld richting gemeenten en regio’s wil sturen en minder richting Brussel.

Nawijn gaf aan zich grote zorgen te maken over het feit dat er steeds minder agenten zijn, terwijl de criminaliteit toeneemt. Ook daar vond hij weerklank bij De Mos, die met zijn Code Oranje de tekorten bij de politie wil wegwerken.