Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos bracht een bezoek aan Delft

Code Oranje bezoekt DelftThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Afgelopen zaterdag was Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos te gast in Delft en kreeg hij van de lokale fractie Onafhankelijk Delft een rondleiding.

De eerste stop was De Kleine Griek aan het Oude Delft 76. Door de coronamaatregelen staat het water bij deze horecaondernemer tot aan de lippen. De steunpakketten van de overheid halen lang niet de beloofde 90% compensatie. De ondernemer heeft zijn spaargeld en het pensioen van zijn ouders moeten inzetten om te overleven, maar stelt dit zo nog drie maanden vol te kunnen houden.

“Het is simpel, de horeca moet gewoon zo snel mogelijk – op een veilige manier – open”, aldus Richard de Mos die stelt dat de coronamaatregelen erger aan het worden zijn dan de kwaal. “We maken ons sociaal-economische leven helemaal kapot. Code Oranje pleit voor een lockin, waarbij we de kwetsbare mensen beschermen, maar waar we het sociaal-economische leven weer op gang brengen. Voor de zwaar getroffen horeca presenteerde we vorige week een Marshallplan met voorstellen die getroffen ondernemers moeten redden van faillissementen.”

De tweede stop was een gesprek met bewoners op de Markt van Delft. Zo maakt inwoner Max van Dalen zich zorgen over de steeds groter wordende afvalberg in Delft en over het feit dat het Rijk gemeenten met miljarden gekort heeft. De Mos stelde dat Code Oranje meer geld richting gemeenten en regio’s wil sturen en minder richting Brussel.

Code Oranje bezoekt Delft

Lijsttrekker Richard de Mos in gesprek bij kindertuinen Tanthof

Tenslotte ging het gezelschap naar Kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertuinen Tanthof. Deze wordt in haar voortbestaan bedreigd. Het plan is om van zes scholen naar drie scholen te gaan en deze onder te brengen in een nieuw te bouwen school. Een school met plus minus duizend leerlingen. Als locatie is de grond van de kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertijden aangewezen.
“Onbegrijpelijk dat er niet geluisterd wordt naar de inwoners, die al bijna 6.000 handtekeningen hebben opgehaald om te voorkomen dat dit groene hart verdwijnt. Bovendien zijn kinderen veel meer gebaat bij kleinschalige scholen”, aldus De Mos, die Onafhankelijk Delft zal bijstaan in hun strijd voor het behouden van de kinderboerderij, waterspeeltuin en kindertuinen.