Politieke beweging Code Oranje doet mee in alle kieskringen

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Richard de Mos: “Met Ombudspolitiek terug naar de menselijke maat!”

Code Oranje, de landelijke politieke beweging van Richard de Mos, heeft vandaag van de Kiesraad vernomen dat zij met lijst 16 meedoet in alle 20 kieskringen van het Koninkrijk der Nederlanden. Aan alle voorwaarden voor deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen is voldaan.

“Het is geweldig voor Nederland dat we onze Ombudspolitiek verder kunnen uitrollen. Dat het weer gaat om de menselijke maat en dat we als volksvertegenwoordigers echt luisteren naar wat mensen nodig hebben”, stelt Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die met tientallen lokale partijen in het hele land samenwerkt om de door landelijke partijen veroorzaakte ellende op te gaan lossen op het Binnenhof. De Mos: “Gemeenten en regio’s worden met miljarden euro’s gekort. Het voorzieningenniveau holt achteruit, ouderen- en jeugdzorg zijn ondermaats, politiebureaus en ziekenhuizen sluiten, buslijnen verdwijnen als sneeuw voor de zon en de leefbaarheid komt ernstig onder druk te staan. En voor dat alles mogen we ook nog meer betalen, want de lokale lasten rijzen de pan uit.”

Op basis van elf speerpunten presenteert Code Oranje volgende week haar Agenda, met onder andere als voorstellen: immigratiebeperkende maatregelen, de terugkeer van het Ziekenfonds, invoeren van het bindend referendum, opkomen voor MKB- en ZZP-ers en meer geld voor leraren, agenten en zorgpersoneel.