Marga Bult Code Oranje Ambassadeur Zorg

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Bult: “Goed dat er een partij is die pleit voor de terugkeer van het Ziekenfonds en die ouderenwelzijn hoog in het vaandel heeft!”

Code Oranje, de landelijke politieke beweging van Richard de Mos die in maart meedoet met de Tweede Kamerverkiezingen, heeft Marga Bult aangewezen als Ambassadeur Zorg. Eerder presenteerde Code Oranje Johan Derksen als haar Ambassadeur van het Vrije Woord.

Marga Bult gaf tijdens de coronacrisis gehoor aan een oproep om tijdelijk te gaan werken voor coronapatienten in een zorghotel. Na bijscholing kon de zangeres, die jaren als verpleegkundige heeft gewerkt, aan de slag op de palliatieve afdeling. Ook tijdens de tweede golf combineert Bult het zorgen en zingen. Zij zit in het flexteam van BrabantZorg.

“Rechtop in de wind, is ook op Marga van toepassing. Zij staat symbool voor de inzet die velen leveren tijdens deze crisis. Het is goed dat oud-verpleegkundigen helpen Corona te bestrijden”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die blij is dat zijn voorstel om te komen tot een Nationale Zorgreserve, met mensen met ervaring in de zorg, door de Tweede Kamer is overgenomen.

Bult op haar beurt is blij met de inzet van Code Oranje op zorg: “Goed dat De Mos het Ziekenfonds wil laten terugkeren en het eigen risico wil afschaffen. De zorg wordt veel te duur, waardoor we steeds meer zorgmijders krijgen. Mensen die geen beroep doen op zorg, terwijl dit wel nodig is”, aldus Bult, die het mooi vindt dat De Mos haar heeft aangewezen Zorgambassadeur.

Code Oranje heeft in haar basiself goede gezondheidszorg als speerpunt. Naast de terugkeer van het Ziekenfonds en afschaffen van het eigen risico, pleit de partij van De Mos voor meer preventie, zorg in de wijk en het heropenen bejaardentehuizen, met goede zorg en goede dagbesteding tegen eenzaamheid. Volgende week presenteert de vernieuwingsbeweging haar Agenda.