Code Oranje laakt gebrek vaccinatiestrategie kabinet

richard de mosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Code Oranje is uiterst kritisch op het handelen – of liever gezegd het gebrek daaraan – van CDA-minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid).

“De regie bij de vaccinatiecampagne ontbreekt volledig. Ook ziet Code Oranje een gebrek aan regie bij de ICT die het testbeleid en de vaccinatie-operatie ondersteunt, CoronIT. Gebrekkige databeveiliging leidde ertoe dat privégegevens van geteste Nederlanders door medewerkers van een callcenter werden verhandeld. De bestrijding van deze pandemie vraagt om daadkracht, niet om zwalkend wanbeleid”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die pleit voor een strak geleide vaccinatiecampagne door logistieke experts.