Lokale raadsleden uit het hele land: “Landelijke politiek zadelt burgers op met hoge lasten!”

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

VOORZIENINGENNIVEAU ERNSTIG ONDER DRUK

Raadsleden van lokale partijen uit heel Nederland, verenigd in de nieuwe politieke beweging Code Oranje, halen hard uit naar de landelijke politiek: “Zij tasten onze directe leefomgeving aan!”

“Het water staat veel gemeenten aan de lippen”, concludeert Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos. “Gemeenten hebben allerlei rijkstaken gekregen met een kleiner budget omdat zij het zogenaamd goedkoper zouden kunnen. Dat blijkt vaak niet het geval. Veel gemeenten bezuinigen snoeihard op het voorzieningenniveau, zoals jeugd- en ouderenzorg, sport- en wijkvoorzieningen. Daarnaast worden de lokale lasten stelselmatig verhoogd. Gemeenten denken dit jaar 11,3 miljard euro extra op te halen. Door beleid van landelijke partijen, mogen we lokaal bloeden: gesloten politiebureau, geschrapte buslijnen, bibliotheken en wijkcentra die als sneeuw voor de zon verdwijnen en tekortschietende zorg. Het wordt tijd dat er andere keuzes gemaakt worden, waarbij we gemeenten en de regio voldoende financiële steun bieden.”

Raadsleden: Richard de Mos (Lijsttrekker Code Oranje / Hart voor Den Haag), Tanya Hoogwerf (Leefbaar Rotterdam), Wil van Soest (Partij van de Ouderen Amsterdam), Peter Stehouwer (Burger Belangen Moerdijk), Martijn Rieter (Helder Helmond), Peter van der Velden (Volkspartij Nissewaard), Peter van Steensel (Valkenswaard Lokaal), Ward Meijroos (LHN Zoetermeer), Jolanda Gaal (Onafhankelijk Delft), Josette Hogewoning (ONS Vlaardingen), Rien Luykx (Burgerpartij Veldhoven), Riët Habes (Samen Stichtse Vecht), Petra Ackermans (Kieslokaal Zutphen Warnsveld).

(1) https://www.telegraaf.nl/financieel/387319459/zoveel-belasting-harkt-jouw-gemeente-dit-jaar-binnen