Richard de Mos: ‘Laat leger korte metten maken met relschoppers!’

richard de mosThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Na dagen van volstrekt onaanvaardbare rellen, met vele vernielingen in tal van Nederlandse steden, pleit Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos voor stevig ingrijpen door het leger.

“De politie heeft een gigantisch capaciteitsprobleem en nu relschoppers geweld gebruiken, plunderen en vernielen, moet het leger worden ingezet bij protesten die uit de hand lopen”, aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos, die stelt dat relschoppers de situatie misbruiken om de boel op stelten te zetten. “Code Oranje is tégen de avondklok en heeft vorige week gewaarschuwd voor de gevolgen van capaciteitsproblemen bij de politie, die bij het handhaven van de avondklok nu pijnlijk duidelijk worden (1)”.

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders, 4 op de 5, wil dat het leger wordt afgestuurd op relschoppers, blijkt uit onderzoek van het Hart van Nederland-panel onder ruim 2.800 mensen. (2)

(1) https://www.ad.nl/den-haag/richard-de-mos-fel-tegen-avondklok-laten-we-beperkte-handhavingscapaciteit-niet-hiervoor-inzetten~a63763c8/

(2) https://www.hartvannederland.nl/coronavirus/hart-van-nederland-panel-leger-inzetten-rellen