Rabella de Faria kandidaat-Kamerlid Code Oranje

rabella de fariaThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De Faria : “De Mos wil directe leefomgeving van mensen echt verbeteren.”

Wethouder van Opmeer, Rabella de Faria is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje. In kieskring Den Helder is ze lijstduwer op kandidatenlijst van de Bes-eilanden is ze op plek 11 het gezicht van de vernieuwingsbeweging vaan Richard de Mos.

“Code Oranje verbindt lokale partijen uit het hele land tot sterke vuist in de Tweede Kamer.
En dat is hard nodig, want het Rijk hevelt al jaren taken over naar gemeenten zonder de daarbij behorende financiële middelen maar met grote bezuinigingen. Daardoor staan de jeugdzorg en WMO zwaar onder druk en de financiële tekorten lopen hard op. De lokale voorzieningen komen daardoor in gevaar en moeilijke keuzes komen steeds dichterbij en de druk op de gemeentelijke begroting vanuit het Sociaal Domein houdt maar niet op.”, aldus De Faria.

Bonaire, Sint Eustatius en Saba

“Het is belangrijk dat de mensen zich op de BES-eilanden ook gehoord voelen door volksvertegenwoordigers. Code Oranje wil politiek maken mét mensen, in plaats van
Over mensen. Daarbij willen we de Caraïbisch Nederlandse gebieden niet vergeten”, aldus De Faria.