Team raadslid Tanya Hoogwerf plakt Rotterdam Oranje

Code OranjeThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Code Oranje zet in op Maasstad
ROTTERDAM – Gisterenavond hebben tientallen vrijwilligers op de daarvoor aangewezen borden voor een Oranjegevoel gezorgd in Rotterdam. Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, die voor de Tweede Kamerverkiezingen op plek drie staat bij Code Oranje, wilde laten zien dat kiezers uit de regio Rotterdam op haar kunnen rekenen als ze straks aan het Binnenhof zetelt.

Code Oranje kent de ‘basiself’: een lijst met elf speerpunten, die als een voorschot gepresenteerd is op de verkiezingsagenda. ,,We komen 8 februari met de agenda’’, zegt Hoogwerf.

‘Dat is onze kracht, Nederland lokaal’
De partij gaat ‘zover het kan met corona’ de komende tijd het land in. ,,A la De Hofbar (een programma over politiek op televisie) willen we filmpjes maken van zaken waar Nederlanders tegenaan lopen’’, zegt Hoogwerf, die gisteren bij het posterplakken werd ondersteund door veel bekende Leefbaar gezichten. Zo plakten raadslid Bart van Drunen en Leefbaar-legende Dries Mosch ook mee. Ook raadsleden uit Vlaardingen en lijsttrekker Richard de Mos zelf waren aanwezig.,,Regionaal en lokaal, als gevolg van landelijk beleid. Dat is onze kracht, Nederland lokaal.’’

De beweging wil zich onder meer hard maken voor meer geld naar gemeenten en regio en bindende referenda. Maar Hoogwerf krijgt ook alle ruimte om zich op de voor bekende thema’s te etaleren. Zo pleit ze voor immigratiebeperkende maatregelen, een herijking van de tekortschietende jeugdzorg en zet ze zich in voor vrouwenemancipatie, o.a het tegengaan van vrouwenbesnijdenis.

(1) https://twitter.com/code__oranje/status/1352692369490063363?s=21

(2) https://twitter.com/code__oranje/status/1352697259725611016?s=21