Voormalig wethouder Harry Wagemakers kandidaat-Kamerlid Code Oranje

harryThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Wagemakers: “Nederland Lokaal maakt directe leefomgeving beter!”

Voormalig wethouder van Dordrecht, Harry Wagemakers, is kandidaat-Kamerlid bij Code Oranje. Hij staat op plek 7 op de lijst van de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos.

“Code Oranje verbindt lokale partijen uit het hele land tot sterke vuist in de Tweede Kamer. En dat is hard nodig, want het Rijk hevelt al jaren taken over naar gemeenten en doet dat met grote bezuinigingen. Daardoor staat de jeugd- en ouderenzorg zwaar onder druk en de financiële tekorten lopen hard op. Het lokale voorzieningenniveau holt hard achteruit. Huishoudelijke zorg, gezondheidszorg en sportvoorzieningen worden afgeknepen wat leidt tot toenemende en zwaardere problematiek voor inwoners in onze gemeenten. En het houdt maar niet op”, aldus Wagemakers, die onlangs bij 50PLUS is opgestapt en als bestuurder bij het waterschap Hollandse Delta met zijn collega voorlopig verder gaat onder de naam Groep Wagemakers-Kweekel. In een tijd van toenemende wateroverlast door extreme neerslag en toenemende droogte door warmere zomers is het voor ons allemaal van groot belang om voldoende schoon water beschikbaar te hebben.

Richard de Mos is blij met de komst van Wagemakers.

“Harry is een ervaren bestuurder en geeft al jaren invulling aan oplossingsgerichte ombudspolitiek. Hij heeft helemaal gelijk dat het Rijk enorm beknibbeld op het voorzieningenniveau door grote bezuinigingen. De VNG stelt dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort komen. Dat raakt onze gemeenten en haar inwoners keihard. Tekort aan leraren, agenten en zorgpersoneel. En gemeenten die lokale lasten verhogen om de tekorten te ledigen”, aldus De Mos.

Code Oranje komt in diverse peilingen al uit op Kamerzetels. Eerder presenteerde de partij Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf, duurzaamheidsondernemer Ruud Koornstra en de topadvocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra als kandidaten.