Fractievoorzitter Burger Belangen Moerdijk kandidaat-Kamerlid Code Oranje

moerdijkThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: 2 minuten -

Peter Stehouwer wil betrokken, betrouwbare en menselijke politiek.

Peter Stehouwer, fractievoorzitter van Burger Belangen Moerdijk is kandidaat-Kamerlid voor Code Oranje, de vernieuwingsbeweging van Richard de Mos. Stehouwer staat 12e op de lijst voor kieskring Tilburg, waaronder Moerdijk valt.

“Ik ben van nature oplossingsgericht, waarbij we pragmatisch, nuchter en met een gezond boerenverstand problemen voor mensen oplossen. Dat is ook de Ombudspolitiek van Code Oranje”, aldus Stehouwer, die ook in het verbinden van vele lokale partijen uit het land een kracht ziet in de partij van De Mos. “Dat is nodig, want gemeenten komen jaarlijks miljarden euro’s tekort. Landelijk wordt in veel gemeenten keihard bezuinigd op onder andere het voorzieningenniveau, de jeugd- en ouderenzorg”.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is blij met de kandidatuur van Stehouwer.
“De directe leefomgeving van mensen staat ernstig onder druk. Een tekort aan leraren, agenten en zorgpersoneel. Politiebureaus die sluiten, buslijnen die verdwijnen en het uithollen van het voorzieningenniveau. Maar ook het verhogen van lokale lasten. Het zijn zaken waar het Rijk burgers mee opzadelt en waar Code Oranje verandering in wil brengen. Met veel lokale partijen maken we een sterke vuist in de Tweede Kamer”, aldus De Mos.

Code Oranje wordt in diverse peilingen op een aantal Kamerzetels gepeild. Eerder presenteerde de partij, naast Richard de Mos, Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf en de topadvocaten Peter Plasman r. Sébas Diekstra als kandidaten.