Knettergekke beslissing bij niet toewijzen invalideparkeerplek

This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

De Mos: “Invalide Ahmed voldoet aan alle criteria, maar krijgt geen parkeervergunning!”

Ahmed Aarad zit in een rolstoel. Na zijn verhuizing vroeg hij voor zijn nieuwe adres een invalideparkeervergunning aan. Hij voldoet daarbij aan alle door de gemeente vastgestelde criteria: een aantoonbare loopbeperking, niet meer dan 100 meter kunnen lopen en geen parkeerplaats hebben op eigen grond. Ondanks dat is het verzoek Ahmed afgewezen.

“Het is een knettergekke beslissing, waarbij de gemeente de door hen zelf samengestelde criteria geprullemandeerd heeft en men een invalide man laat zitten. Daar is dan een senior beleidsmedewerker drie maanden druk mee geweest?” aldus Hart voor Den Haag fractievoorzitter Richard de Mos, die aan het stadsbestuur vragen stelt over de kwestie. Hij eist daarbij dat Ahmed als de wiedeweerga alsnog zijn invalideparkeervergunning krijgt.