Code Oranje kandidaat-Kamerleden op jacht naar handtekeningen in Fryslân

leeuwardenThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Woensdagochtend staan tussen 10 en 12 uur kandidaat-Kamerleden van Code Oranje in Leeuwarden om handtekeningen op te halen voor deelname van de landelijke beweging van Richard de Mos aan de Tweede Kamerverkiezingen in maart. 

“Code Oranje wil met onder meer de gekozen burgemeester en het bindend referendum méér invloed vóór burgers. De beweging werkt samen met tientallen lokale partijen, om zo het geluid vanuit gemeenten en regio in de Tweede Kamer te vertolken”, aldus kandidaat-Kamerlid Ingeborg Hoogveld. “En dat is hard nodig. Gemeenten komen jaarlijks twee tot drie miljoen euro tekort en dat voelen mensen. De jeugd- en ouderenzorg zijn ondermaats, er zijn te weinig leraren, agenten en zorgpersoneel en het voorzieningenniveau holt achteruit. Om de tekorten te ledigen verhogen veel gemeenten de lokale lasten, waar burgers de prijs voor moeten betalen.”

Code Oranje is in diverse peilingen al goed voor een aantal Kamerzetels. Opiniemaker Maurice de Hond stelt het groeipotentieel vast tussen de drie en negentien zetels. Eerder werd bekend dat de topadvocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra hoog op de kandidatenlijst staan.