Richard de Mos na bizarre aantijgingen KickOut Zwarte Piet : ‘Carnaval moet cultureel erfgoed worden’

CarnavalThis content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Carnaval moet cultureel erfgoed worden. Dat pleidooi houdt Code Oranje-lijsttrekker Richard de Mos na bizarre aantijgingen van KickOut Zwarte Piet, die stelt dat Carnaval een feest is dat racisme, seksisme en transgenderhaat toejuicht. En ook nog eens culturen en identiteiten toe-eigent.

“Telkens als je denkt het kan niet gekker, komen deze beroepsgekwetsten toch weer langszij”, stelt Richard de Mos, die doodmoe wordt van alle dwingelandij bij de zieligheidsIndustrie. “Carnaval is een feest van rituelen, tradities, maar vooral een feest waar alles en iedereen op de hak genomen wordt. Een belangrijk feest voor met name Brabant en Limburg.”

Code Oranje vindt dat er paal en perk moet worden gesteld aan de vertrutting van Nederland!

“Door al dat gedram en het steeds maar rekening houden met tere zieltjes, zetten we de vrijheid van meningsuiting onder druk. We moeten dat onszelf niet laten gebeuren. Carnaval door Unesco als immaterieel erfgoed laten opnemen is daarbij een krachtig signaal”, aldus De Mos.