Respect! Almere partner van Code Oranje

respect!This content has been archived. It may no longer be relevantLeestijd: < 1 minuten -

Respect! Almere wordt partner van Code Oranje, de landelijke vernieuwingsbeweging van Richard de Mos die op 17 maart aanstaande mee zal doen met de Tweede Kamerverkiezingen.

“Code Oranje wil de lokale politiek versterken. En dat is broodnodig, want de VNG stelt dat gemeenten jaarlijks twee tot drie miljard euro tekort komen. Hierdoor gaan de lokale lasten omhoog en wordt er afbreuk gedaan aan het voorzieningenniveau in tal van gemeenten. Buslijnen worden geschrapt en politiebureau gesloten. Ook de jeugd- en ouderenzorg staan enorm onder druk als gevolg van mislukte decentralisaties,” stelt Respect! Almere fractievoorzitter René Eekhuis, die in Code Oranje het landelijke vehikel ziet om het geluid van lokale partijen te laten doorklinken in politiek Den Haag.

Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos is enthousiast over de samenwerking Respect! Almere: “We krijgen met de ‘Nederland Lokaal’ echt voet aan de grond. Tientallen lokale partijen in heel het land met wie we een samenwerkingsverband hebben gesloten om de gemeentelijke tekorten te ledigen, zodat het voorzieningenniveau in de eigen leefomgeving op orde blijft,” aldus Code Oranje lijsttrekker Richard de Mos.

De partij van De Mos wordt in diverse peilingen al gepeild op Kamerzetels. Code Oranje heeft, naast Richard de Mos onder meer Leefbaar Rotterdam-raadslid Tanya Hoogwerf en de bekende advocaten Peter Plasman en Sébas Diekstra op de kandidatenlijst staan.